F.A.Q.

Kan ik met verschillende soorten banden rijden?

Het is wettelijk toegestaan om met verschillende soorten banden te rijden, maar een mix van verschillende bandenprofiel op een as heeft wel effect op de rijgedrag en de remvertraging van de auto.

Wat betekent de belastingsindex (LI)?

De belastingsindex (LI) van een band geeft aan hoe zwaar één band maximaal belast mag worden. Wettelijk is bepaald dat de belasting van een band x 2 moet minstens gelijk zijn aan de belastbaarheid van de as (aangegeven in uw kentekenbewijs). Hieronder vindt u een overzichtstabel waar de meest gangbare LI’s zijn aangegeven.

Belastingsindex

Draagvermogen

Belastingsindex

Draagvermogen

Belastingsindex

Draagvermogen

 

(kg)

 

(kg)

 

(kg)

70

335

85

515

100

800

71

345

86

530

101

825

72

355

87

545

102

850

73

365

88

560

103

875

74

375

89

580

104

900

75

387

90

600

105

925

76

400

91

615

106

950

77

412

92

630

107

975

78

425

93

650

108

1000

79

437

94

670

109

1030

80

450

95

690

110

1060

81

462

96

710

111

1090

82

475

97

730

112

1120

83

487

98

750

 

 

84

500

99

775

 

 


Waarvoor staat M+S?

M+S staat voor (Mud andSnow) voor winterbanden. Deze banden zijn door hun speciaal ontworpen profiel met duizenden kleine groeven zeer geschikt voor winterse omstandigheden.
Op nat en gladde wegen hebben M+S banden een duidelijk betere wegligging en bij ieder manoeuvre zijn ze beter dan de zomerbanden. 

Waarvoor staat ML?

ML staat voor "met een beschermingsrand". Dit is een rubberen beschermingsrand aan de buitenkant van de band. Deze beschermingsrand voorkomt stoeprand schades aan uw velgen.   

Wat is de E-norm?

Sinds kort moeten de verkochte banden in Europa aan een strenge Europese kwaliteitsnorm voldoen. Dit wordt aangeduid met een E op de zijkant van de band. 

Waarop moet worden opgelet bij een bandenwissel van de auto’s met ABS of Traction Control systeem?

Bij bandenwissel van deze voertuigen moet worden opgelet op het formaat en omvang van de banden. Een afwijking kan voor storingen in deze systemen zorgen

Wat betekentde hoofdletters bij de snelheidsindex bijvoorbeeld H en V?

Deze hoofdletter(s) staat voor een MAX toegestaande snelheid. Elke letter behoort tot een snelheidscategorie. Een overzicht van de snelheidscategoriën vindt u hieronder.

Snelheidsindex

Toegestaande

Max snelheid

B

50

E

70

F

80

G

90

J

100

K

110

L

120

M

130

N

140

P

150

Q

170

R

180

S

190

T

210

V

240

W

270

Y

300

ZR

Over 240


Waar kan ik zien hoe oud de banden zijn?

Elke band bevat een DOT nummer. De DOT nummer geeft de productiedatum van de band aan. Een nieuw band kan maximaal 10 jaar worden gebruikt. 

Hoeveel bedraagt de minimale profieldiepte van een band?

In de hoofdgroeven van elke band zijn er slijtage-indicatoren aangebracht. Ze zijnherkenbaar als kleine dwarsverbindingen die 1.6 mm hoog zijn. Als de hoofdgroeven deze indicatoren bereiken dan betekent dat de band niet meer voldoet aan de wettelijke eisen (APK richtlijnen). Eigenlijk moet u niet wachten tot op dat moment, omdat uit veiligheidsoverwegingen het verstandig is om uw banden al eerder te vervangen. In het geval van zomerbanden is vervanging aan te raden bij een profiel van 2,6 mm. Voor winterbanden is aan te raden om bij een restprofiel van 4 mm te vervangen, omdat winterbanden verliezen hun grip op sneeuw bedekte wegen al bij een restprofiel van 4 mm.

Is het mogelijk om de banden naar een ander adres te versturen?

Wij leveren uit aan ieder gewenst adres: onmiddellijk aan de klanten, aan een alternatief adres of aan een van onze montage partners. 

Hoe kom ik aan mijn banden?

Tijdens de bestelling wordt u naar uw afleveradres gevraagd. Hier hebt u de mogelijkheid de aflevering van de goederen en de rekening aan verschillende adressen te laten sturen. Kan uw bestelling niet bij u thuis afgeleverd worden, kunnen wij ook aan een ander adres leveren. Als afleveradres kunt u ieder adres aangeven bijvoorbeeld uw garage, een van onze montage partners, een tankstation enzovoorts.  Deze service kost u niets extra. 

Hoe kom ik achter de precieze aflevertermijn?

Zodra uw bestelling ons verlaat, ontvangt u van ons een e-mail waarin de vermoedelijke levertijd wordt meegedeeld. Een exacte levertijd kunnen wij u niet meedelen omdat de uiteindelijke bezorging door de koeriers DPD en TNT wordt gedaan. 

Hoe levert u en wat gebeurt er als ik niet thuis ben om de bestelling in ontvangst te nemen?

Onze bestellingen worden door TNT of de Duitse Pakketdienst (DPD) bezorgd. Bent u niet thuis dan probeert de koerier de banden bij uw buren af te leveren. Lukt dit niet dan laat hij een kaartje achter en kunt u contact met de koeriersdienst opnemen. 

Is de aflevering ook aan een ander adres mogelijk?

Als afleveradres kunt u ieder adres in Nederland aangeven bijvoorbeeld uw garage, een van onze montage partners, een tankstation enzovoorts. De verzendkosten zijn sowieso inclusief en deze service kost u niets extra. 

Hoe kan ik bij u betalen?

Wij bieden u de mogelijkheid aan te betalen door middel van creditkaart, overschrijving per bankgiro, automatische incasso of per instant-banking.

1. Betaling per iDEAL.
U betaalt gemakkelijk, zeker en vlug direct met uw online bankrekening. 

2. Betaling met creditkaart:  Wij accepteren Visa, Eurocard/Mastercard. Voer uw kaartnummer in. Zodra de banden bij de betreffende leverancier verstuurd worden incasseren wij het orderbedrag. Als u uit veiligheidsoverwegingen uw creditkaartnummer niet via internet naar ons toe wilt sturen, kunt u ons het nummer faxen of doorbellen.

3. Automatische incasso*, u geeft éénmalig toestemming om het verschuldigde bedrag te mogen incasseren. Zodra de banden bij de betreffende leverancier verstuurd worden, incasseren wij het orderbedrag.
Opgelet : Gelieve begrip te hebben voor het feit, dat wij bij alumium velgen en lichtmetalen velgen voor complete wielen, geen inning, m.a.w. betaling door automatische afschrijving, kunnen aanbieden.Aan wie kan ik me wenden als ik vragen over mijn bestelling heb?

In dat geval kunt u een e-mail sturen naar  info@nieuwengebruiktebanden.nl of even bellen naar 0172-420456. 

Wat is de levertijd?

De gemiddelde levertijd bedraagt 2 tot 3 werkdagen en is afhankelijk van de betalingswijze.

Hoe kan Nieuwengebruiktebanden.nl uw geselecteerde banden tegen zo'n scherpe prijs aanbieden?

Nieuwengebruiktebanden.nl heeft kunnen de best mogelijke afspraken met zijn bandenleveranciers te maken, waardoor ze deze concurrerende prijzen aan u voor kunnen leggen..

Welke merken autobanden worden door Nieuwengebruiktebanden.nl aangeboden?

Atlas,Austone, Barum, Bridgestone, Chengshan, Continental, Debica, Dunlop, Emperial, Falken,Federal,Firestone, Fulda, General, Gislaved, Goodrich, Goodyear, Hankook,  Kleber,Kumho, Marshal, Matador, Michelin,Nankang, Nexen, Nokian, Pirelli, Roadstone,Semperit, Sumitomo ToyoCeat,Trayal,Uniroyal, Vredestein, Viking, Wanli, Yokohama.

Laagste prijs garantie?

Bij www.nieuwengebruiktebanden.nl  krijgtu de laagste prijs garantie. Met deze regeling kunt u gerust gaan kijken bij de concurrenten om zeker te weten dat wij de laagste prijzen aanbieden.  Indien u bij de concurrent het zelfde product met dezelfde voorwaardes voor een lagere prijs kunt aanschaven, dan kunt u bij ons binnen 4 dagen na uw aankoop een terug vordering van de prijs verschil doen.Het bedrag wordt eenmalig retour betaald, wanner wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden van www.nieuwengebruiktebanden.nl  en uiteraard met vertoon van oorspronkelijke verkoop bon.

Verzendkosten

Voor de nieuw banden zijn er geen verzendkosten aangebonden.  Voor de gebruikte banden wordt een bedrag van €15 berekend voor 1 of 2 banden. Indien u meerdere banden wilt bestellen dan kunt u rekening houden dat er per 2 stuks €15 aan verzenkosten zullen bij komen.